BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
Konichiwa ! Selamat datang ke blog TIRA ni ^^ Hope korang enjoy ! Don't forget to follow me ya ? Peace no war !

Sunday, February 27, 2011

Baguslah . .

Akhirnya .. die pham jgk .. Alhamdulillah ,trime kasih Ya Allah. . . Die ade anta msj kat TIRA , then mse tu die bwu ngaku yg die x anta mesj da nk dkt 2 mnggu . . die mntk maaf .. TIRA rse msti die rse brslah sngt .. die kate .. die masih lg syg kn TIRA .. die masih lg cinte kn TIRA .. die masih lg rindu kn TIRA .. tp apakan daya .. TIRA rse ssh plak nk blas msj die .. jadi TIRA pon trpkse la blas kat blog ni .. harap2 die bace ape yg TIRA tulis ni .. ' Sy maafkan awk .. trime kasih sbb jdikn sy sbgai teman idup awk slame ni .. skrng bnyk knangan manis dn pahit kite brmain main dfkiran sy .. tp smue nye da jadi memori lame kite .. Urm, sy pon .. nk mntk maaf sngt kat awk .. sy bnyk sngt wat ati awk terluke .. sy mntk maaf sngt2 .. sy hrap awk maafkn sy ... wlau pon ari tu , awk da maafkan sy , tp sy rse maaf sy x dterime .. maafkn sy awk .. sy tau ianye ssh bgi awk tuk mlupe kn sy .. tp sy arap , kite dpt jmpe lg d mse yg akn dtg .. mngkin kite boleh brtegur spe pd mse tu .. ^^ ' dgn smue ni TAMATLAH PERCINTAAN KITE BERDUE ..

Friday, February 25, 2011

Selamat Tinggal Cinta ~

Yahh . . da lme x update blog . .oleh disebabkn TIRA lyn SDO je . . haha . . /... Skunk smue nye dah berubah . . TIRA da single da . . TIRA da putus ngn die . . bnyk jgk sbb die . . TIRA xgitau pon sbb nye knpe TIRA mntk putus ngn die . . TIRA cume ckp kat die , " Sy nk lanjutkn pelajaran dlu , maaf sbb terpakse lukekan ati awk . ." itu je yg mampu TIRA ckp . . padahal , sbb die bnyk lg . . antarenye ialah . . . . . . . . . . . . . .  die da lme x mesej TIRA (dlm fb) ='( . . camne TIRA x sedih . . TIRA ingtkn die bz sngt keje smpai TIRA pon die lupe nk mesej . . da nk dekat 2 mnggu . . x penah TIRA rase camni . . then , lepas smue tu . . rase cinte TIRA kat die . . . tibe2 ilang . . . TIRA da xtau da nk wat pe . . xkn nk tggu mesej die je ? Da dekat 2 mnggu TIRA x dngr kabar die lngsung . . . Klau korang jadi cam TIRA , msti korang sedih kan . ? Kesunyian seorang diri . . rase cam x disayangi je . .   Ade pakwe, tp rase cam xde ? Hurm . . Skunk smue nye dah berakhir . . TIRA da xde pape hubungan da dengan die . . smue nye da tamat . . Selamat Tinggal Cinta . . ~

Saturday, February 12, 2011

Your my HeArTbReAkEr !! /sing

First time TIRA dngar lagu ni , trus da suke giler ! Yaaahhh ! XD suke la bile dngr ! Best2 !!


G-Dragon - Heartbreaker ~

tapi kat lagu dlm blog TIRA ni, laen drpd yg betol pnye /idea , aahh, bialaa ... yg pnting TIRA suke ! >w<

Thursday, February 3, 2011

No Other (last ep) ~

Loceng ditekan. Tidak lama selepas itu, pintu rumah dibuka. Yui yang kelihatan terkejut itu terkejut melihat Ryosuke di depan pintu rumahnya. "Kau...buat apa kat sini?" soal Yui. "Tak ajak aku masuk lu?" Ryosuke mengendahkan pertanyaan Yui, lantas masuk ke rumahnya. "Kecilnya rumah..." komen Ryosuke. "Biarlah, janji ade bumbung,tingkap denagan pintu dan selesa didiami." jawab Yui. Ryosuke tersenyum. "Nah! Aku bawakan kau ini!" lantas Ryosuke menghulurkan beg plastik yang berisi strawberi bersalut coklat kegemaran Yui. "Wah! Sedapnya! Terima kasih!" ucap Yui keriangan.

"Kau marah kat aku ke?" Ryosuke mula mengungkit hal semalam. "Kau bencikan aku ke?" sambung Ryosuke lagi. Yui tersentak apabila mendengar perkataan 'benci' dari mulut Ryosuke. "Tak! Aku tak pernah bencikan kau, aku sayangkan kau.." luah Yui. Dia menundukkan wajahnya tidak berani memandang Ryosuke. Ryosuke pula tersenyum gembira mendengar luahan Yui. Lantas, dia memeluk Yui dengan erat. Yui terkejut dengan tindakan Ryosuke. "Thanks my dear...sebab sudi berterus terang dengan Ryosuke... Aishiteru my dear..." bisik Ryosuke di telinga Yui, kemudian mengucup pipi Yui.

Beberapa minit selepas itu....

"Hey! Kenapa tadi Yui tak datang?" tanya Ryosuke. " Hehe, sakit perut...hi...hi..sorry.." jawab Yui cuba bermanja. "Laa.. ingatkan marah kat saya... Kalau tau tadi tak payah susah datang sini! Siap belikan strawberi,coklat lagi mahal tau tak?" gurau Ryosuke. "Nee!!" marah Yui. Ryosuke tergelak melihat wajah Yui yang merah itu.

The End ~~~ ^_^

Tuesday, February 1, 2011

No Other (ep4)

"Hey, nak raikan tak?" soal Yui semasa mereka perjalanan pulang. "Nak buat apa...bukannya first time aku dapat tempat pertama..." Jawab Ryosuke. Yui membuat muka pau. "Alaa..boleh la..aku nak buat masakan special untuk kau! Ye, boleh la.." ragu Yui. Akhirnya Ryosuke mengalah.


Malam itu, Yui dan Ryosuke bersama2 menyiapkan pasta kegemaran mereka. "Sedap!" ujar Yui gembira. Ryosuke hanya tersenyum melihat reaksi Yui. Dia benar gembira melihat Yui mengukir senyuman dibibirnya. Malam itu, mereka berdua mengambil angin di taman rumah Ryosuke. "Hey! Jom main paper,scissors,stone. Siapa kalah kena jentik!" Yui memberi cadangan. Ryosuke bersetuju. "Paper,scissors,stone." Yui membuat gunting manakala Ryosuke pula membuat kertas. "Haha,aku menang! Yes! Come here baby, haha" Yui gembira. Ryosuke menyela rambutnya. "Jangan kuat2 sangat..." Ryosuke memberi amaran, dia bersemengat untuk menag kerana di jentik oleh Yui. "Paper,scissors,stone." Ryosuke membuat batu,Yui membuat gunting. "Yes! Yes! Aku menang! Haha...rasalah jentikan maut tau?" ujar Ryosuke keriangan. "Alaa..Ko hensem, baik, kacak...". "Tak payah nak membodek aku! Aku tau aku hensem tak payah cakap,,,yang pentng kan bagi dahi kau! Hehe..." ujar Ryosuke. Yui membuat muka marah, lantas menyela rambutnya. "Arghh!" jerit Yui. Ryosuke tergelak,akhirnya terbalas juga sakitnya. "Paper,scissors,stone." Yui membuat batu Ryosuke membuat kertas. 

"Sorry...sorry...sorry...sorry.." ujar Ryosuke mengikut lagu 'Sorry Sorry' nyanyian Super Junior. "Cepat lah!" Yui mula mnyesal memulakan permainan ini. Dia memejamkan mata menanti Ryosuke menjentik dahinya. Kemudian Ryosuke menyela rambut di dahi Yui dan menatap wajahnya. Perlahan-lahan dia mendekatkan mukanya dan mengucup bibir gadis itu. Yui terkejut, lantas menolak tubuh Ryosuke."So-sorry aku tak dapat kawal diri aku..." Ryosuke meminta maaf. "A..aku balik dulu!" Lantas Yui beredar meninggalkan Ryosuke yang masih lagi diselubungi rasa bersalah. Keesokan harinyaYui tidak dapat mengikuti Ryosuke untuk menghadiri persembahan. Ryosuke mula risau. Selepas persembahan tersebut berakhir, Ryosuke terus ke rumah Yui.



bersambung,.........................................................