BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
Konichiwa ! Selamat datang ke blog TIRA ni ^^ Hope korang enjoy ! Don't forget to follow me ya ? Peace no war !

Friday, May 6, 2011

Wahh ! So Beauty !

Assalamualaikum , semue /hihi .. Memang dah lame betol TIRA x edit n update blog TIRA nih .. hehe .. Hari tu tibe2 rase rajen plak nk edit blog /hmm hehehek ~ Smue nye akak punye TIRA la yg carikan link tutorial nk decorate blog jd betambah cantek .. Thanks akak ! /XD .. TIRA suke plak tgk blog TIRA yg skunk nih .. /blush .. hehehe .. Ntah laa .. dah la lagu pon sedap .. (lagu pon akak TIRA yg kasitau /wahaha ) wakaka xD .. Tapi blog TIRA nih , TIRA belom siap edit lagi .. Asenye , ade bnyk lagi bende yg nk d'edit .. Haishh , kadang2 pening gak bile nk meng'editnye /sweat .. Esok maybe edit lagi kot , tgk dulu lah .. Lpas ni TIRA tros nk p men SDO ... wahahaha /wahaha ... Jgan marah /blush .. hehe .. maybe ni je kot yg nak dismpaikan .. X tau dah nk tulis ape lagi ... hehe .. OK lah ... See you all tommorow .. Papai .. /bye

Tuesday, May 3, 2011

Auburn - Two Perfect ~

Love tis song ! <3 :)



You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your sidekick
You can be the tear That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be Without you
'Cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/a/auburn/perfect_two.html ]
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together

Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for u)
U take the both of us (of us)
And were the perfect two
Were the perfect two
Were the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two(yeah, yeah)


Friday, April 29, 2011

Aku Bukanlah Untukmu....

Tis song for someone ....
I hope , he understand ....


Dahulu kau mencintaiku ..
Dahulu kau menginginkanku ..
Meskipun tak pernah ada jawabku ..
Tak berniat kau tinggalkan aku ..
Sekarang kau pergi menjauh ..
Sekarang kau tinggalkan aku ..
Disaat ku mulai mengharapkanmu ..
Dan kumohon maafkan aku ...

Aku menyesal tlah membuatmu menangis ..
Dan biarkan memilih yang lain ..
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu ..
Pasti itu terbaik untukmu ..

Janganlah lagi kau mengingatku kembali ..
Aku bukanlah untukmu ..
Meski ku memohon dan meminta hatimu ..
Jangan pernah tinggalkan dirinya ..
Untuk diriku ...

Sekarang kau pergi menjauh ..
Sekarang kau tinggalkan aku ..
Disaat ku mulai mengharapkanmu ..
Dan kumohon maafkan aku ...

Aku menyesal tlah membuatmu menangis ..
Dan biarkan memilih yang lain ..
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu ..
Pasti itu terbaik untukmu ...


Janganlah lagi kau mengingatku kembali ..
Aku bukanlah untukmu ..
Meski ku memohon dan meminta hatimu ..
Jangan pernah tinggalkan dirinya ...

Meski ku memohon dan meminta hatimu ..
Jangan pernah tinggalkan dirinya ..
Untuk diriku...


 I'm sorry .. :')



Thursday, April 14, 2011

dark angle /wink


akhir nye da beli jgk dark angle > . <

Sunday, March 27, 2011

yeyeye ~ 7-11 pack /admire / X sehat ..


Kyahhh ! TIRA lucky dpt wing besa yg TIRA suke tu ! /admire >w< huhu , da due kali TIRA lucky dpt wing /play cool . Lepas ni kn TIRA nk beli Dark Angle plak /admire . TIRA xtau la nk tggu set 7-11 pack ni tamat tempoh ke, nk beli terus ? Heh , nnty la TIRA pkir . Hari ni TIRA x pegi skola . Bdn rase len macam la . Batok plak tu . UHUK2 . Smue kluage TIRA ade batok ngn selseme . Abah TIRA kate bnyk minum air masak . Cuace plak tgk cam len mcm . Hanim(adk TIRA) ngn TIRA je x p skola . Akak TIRA p /... . Smentare x pegi nih , TIRA nk pump lvl Nek0(pet TIRA >w<) yg kecik tu kucing TIRA la tuh , hehe , tomey x ? Skunk die bwu lvl 34 . TIRA nk pump charm smpai 45 la . Nk tgk die mmbesar /admire . Ahaks . Tp kucing ni , bile die besa , sexy tau /shh . xD  Lpas ni TIRA x saba nk beli Dark Angle 1 set 30 ari Rm40 . Beli Rm40 pon ckop la , klau yg 100 ari pnye mahal sngt /...

Nih la die ! 1 set Dark Angel ! Tp yg ni 100 ari pnye , nnty TIRA nk beli yg 30 ari pnye /lol .

Saturday, March 26, 2011

7-11 pack ~ /admire

Ades . X sabar nk dpt 7-11 pack nih . Owg da awal2 top up . Owg tu lmbat sngt . Cam2 alasan die bgi =.= . Haha . Ape2 pon , die kate esok die bagi . Naseb bek RM25 , dlu die kate RM30 oleh sbb TIRA da belnje die topup RM5 , TIRA mntk die kurangkn harge 7-11 pack tu kpd RM25 . xD Huhu, kali ni xkn kene hacker lg lah ! Mmg da caye kat owg ni , sbb KAZUYA pon ade beli kat die ~! xD Uishh ~ TIRA x sabar nk pkai 7-11 pack tuh ~! Harap2 TIRA lucky dpt wing wane pink yg besar tu !! /admire . Hehehek ~

/admire ~

Friday, March 25, 2011

Suka Hati ~ S2


Huhuhu ~ Da lame sngt nih x update .. So.. TIRA minx maaf lah sbb da lme x update blog TIRA ni .. Amacam ? OK x background blog TIRA ? Sape2 yg dah terminat lagu nih , download la ~ Ft Island - Man First Love ~ Best kan lagu nih ? >w<  Oh ye lah , nk gitau korang .. TIRA dah x lyan dah ngn EX BF , TIRA tu .. v(=.=)v . TIRA dah block die dlm fb . Bia die lah . Huh, puas ati TIRA . TIRA tau die slalu tgk profile TIRA . Skunk da xboleh tgk dah . Haha , pdn muke ~ =w= Sbb TIRA da lme x update nih ... hehe .. slalu lyn SDO la , ape lg ~ xD .. Skunk da pkai id bwu ~ ..  s2+KaWa||-Lu|+s2 .. haha , kreatif x ? ^^v TIRA reka sndri tau . skunk bwu lvl 16 /idea . Da beli pet lg tuh ~ /admire . Nmanya KawaiiNek0 ~ Cyunk my KUCIN ! <3 >w< .. hehe , xtau la . Bile dngr lagu ni, time tgh taip2 , rase tenang sngt hidup ni, rase bebas . Sukenye hati TIRA ari ni ~ Xtau lah ,npe ea ? -^w^- TIRA ingt kn nk tulis pnjng lagi , tp xtau lah nk tulis pe lg /idea . Oh ye , tringt kn sesuatu ~ hehe .. 15/3/2011 , 06.30 pagi . <<<< ni lah mase yg pling gembire skali dlm hidup TIRA .. TIRA x sngke sngt2 . >w< . Huhu, ape2 pon .. TIRA xnk gitau pasal ni kat owg len , trmasok korang smue .. hehe ..  Sowiee ~ ^.^' Tp ni mmg private sngt2 /shh . Hehe ~ OK lah , maybe ni je yg TIRA nk gitau ? Next time klau TIRA ade mase lgi , TIRA update ea ? X pon klau korang dah bosan bace post TIRA ni ari2 asyik same je , gitau je kat TIRA . Tell me at chatbox kat sblah bwh tu ea ? Papai ~  -^0^-

Sunday, February 27, 2011

Baguslah . .

Akhirnya .. die pham jgk .. Alhamdulillah ,trime kasih Ya Allah. . . Die ade anta msj kat TIRA , then mse tu die bwu ngaku yg die x anta mesj da nk dkt 2 mnggu . . die mntk maaf .. TIRA rse msti die rse brslah sngt .. die kate .. die masih lg syg kn TIRA .. die masih lg cinte kn TIRA .. die masih lg rindu kn TIRA .. tp apakan daya .. TIRA rse ssh plak nk blas msj die .. jadi TIRA pon trpkse la blas kat blog ni .. harap2 die bace ape yg TIRA tulis ni .. ' Sy maafkan awk .. trime kasih sbb jdikn sy sbgai teman idup awk slame ni .. skrng bnyk knangan manis dn pahit kite brmain main dfkiran sy .. tp smue nye da jadi memori lame kite .. Urm, sy pon .. nk mntk maaf sngt kat awk .. sy bnyk sngt wat ati awk terluke .. sy mntk maaf sngt2 .. sy hrap awk maafkn sy ... wlau pon ari tu , awk da maafkan sy , tp sy rse maaf sy x dterime .. maafkn sy awk .. sy tau ianye ssh bgi awk tuk mlupe kn sy .. tp sy arap , kite dpt jmpe lg d mse yg akn dtg .. mngkin kite boleh brtegur spe pd mse tu .. ^^ ' dgn smue ni TAMATLAH PERCINTAAN KITE BERDUE ..

Friday, February 25, 2011

Selamat Tinggal Cinta ~

Yahh . . da lme x update blog . .oleh disebabkn TIRA lyn SDO je . . haha . . /... Skunk smue nye dah berubah . . TIRA da single da . . TIRA da putus ngn die . . bnyk jgk sbb die . . TIRA xgitau pon sbb nye knpe TIRA mntk putus ngn die . . TIRA cume ckp kat die , " Sy nk lanjutkn pelajaran dlu , maaf sbb terpakse lukekan ati awk . ." itu je yg mampu TIRA ckp . . padahal , sbb die bnyk lg . . antarenye ialah . . . . . . . . . . . . . .  die da lme x mesej TIRA (dlm fb) ='( . . camne TIRA x sedih . . TIRA ingtkn die bz sngt keje smpai TIRA pon die lupe nk mesej . . da nk dekat 2 mnggu . . x penah TIRA rase camni . . then , lepas smue tu . . rase cinte TIRA kat die . . . tibe2 ilang . . . TIRA da xtau da nk wat pe . . xkn nk tggu mesej die je ? Da dekat 2 mnggu TIRA x dngr kabar die lngsung . . . Klau korang jadi cam TIRA , msti korang sedih kan . ? Kesunyian seorang diri . . rase cam x disayangi je . .   Ade pakwe, tp rase cam xde ? Hurm . . Skunk smue nye dah berakhir . . TIRA da xde pape hubungan da dengan die . . smue nye da tamat . . Selamat Tinggal Cinta . . ~

Saturday, February 12, 2011

Your my HeArTbReAkEr !! /sing

First time TIRA dngar lagu ni , trus da suke giler ! Yaaahhh ! XD suke la bile dngr ! Best2 !!


G-Dragon - Heartbreaker ~

tapi kat lagu dlm blog TIRA ni, laen drpd yg betol pnye /idea , aahh, bialaa ... yg pnting TIRA suke ! >w<

Thursday, February 3, 2011

No Other (last ep) ~

Loceng ditekan. Tidak lama selepas itu, pintu rumah dibuka. Yui yang kelihatan terkejut itu terkejut melihat Ryosuke di depan pintu rumahnya. "Kau...buat apa kat sini?" soal Yui. "Tak ajak aku masuk lu?" Ryosuke mengendahkan pertanyaan Yui, lantas masuk ke rumahnya. "Kecilnya rumah..." komen Ryosuke. "Biarlah, janji ade bumbung,tingkap denagan pintu dan selesa didiami." jawab Yui. Ryosuke tersenyum. "Nah! Aku bawakan kau ini!" lantas Ryosuke menghulurkan beg plastik yang berisi strawberi bersalut coklat kegemaran Yui. "Wah! Sedapnya! Terima kasih!" ucap Yui keriangan.

"Kau marah kat aku ke?" Ryosuke mula mengungkit hal semalam. "Kau bencikan aku ke?" sambung Ryosuke lagi. Yui tersentak apabila mendengar perkataan 'benci' dari mulut Ryosuke. "Tak! Aku tak pernah bencikan kau, aku sayangkan kau.." luah Yui. Dia menundukkan wajahnya tidak berani memandang Ryosuke. Ryosuke pula tersenyum gembira mendengar luahan Yui. Lantas, dia memeluk Yui dengan erat. Yui terkejut dengan tindakan Ryosuke. "Thanks my dear...sebab sudi berterus terang dengan Ryosuke... Aishiteru my dear..." bisik Ryosuke di telinga Yui, kemudian mengucup pipi Yui.

Beberapa minit selepas itu....

"Hey! Kenapa tadi Yui tak datang?" tanya Ryosuke. " Hehe, sakit perut...hi...hi..sorry.." jawab Yui cuba bermanja. "Laa.. ingatkan marah kat saya... Kalau tau tadi tak payah susah datang sini! Siap belikan strawberi,coklat lagi mahal tau tak?" gurau Ryosuke. "Nee!!" marah Yui. Ryosuke tergelak melihat wajah Yui yang merah itu.

The End ~~~ ^_^

Tuesday, February 1, 2011

No Other (ep4)

"Hey, nak raikan tak?" soal Yui semasa mereka perjalanan pulang. "Nak buat apa...bukannya first time aku dapat tempat pertama..." Jawab Ryosuke. Yui membuat muka pau. "Alaa..boleh la..aku nak buat masakan special untuk kau! Ye, boleh la.." ragu Yui. Akhirnya Ryosuke mengalah.


Malam itu, Yui dan Ryosuke bersama2 menyiapkan pasta kegemaran mereka. "Sedap!" ujar Yui gembira. Ryosuke hanya tersenyum melihat reaksi Yui. Dia benar gembira melihat Yui mengukir senyuman dibibirnya. Malam itu, mereka berdua mengambil angin di taman rumah Ryosuke. "Hey! Jom main paper,scissors,stone. Siapa kalah kena jentik!" Yui memberi cadangan. Ryosuke bersetuju. "Paper,scissors,stone." Yui membuat gunting manakala Ryosuke pula membuat kertas. "Haha,aku menang! Yes! Come here baby, haha" Yui gembira. Ryosuke menyela rambutnya. "Jangan kuat2 sangat..." Ryosuke memberi amaran, dia bersemengat untuk menag kerana di jentik oleh Yui. "Paper,scissors,stone." Ryosuke membuat batu,Yui membuat gunting. "Yes! Yes! Aku menang! Haha...rasalah jentikan maut tau?" ujar Ryosuke keriangan. "Alaa..Ko hensem, baik, kacak...". "Tak payah nak membodek aku! Aku tau aku hensem tak payah cakap,,,yang pentng kan bagi dahi kau! Hehe..." ujar Ryosuke. Yui membuat muka marah, lantas menyela rambutnya. "Arghh!" jerit Yui. Ryosuke tergelak,akhirnya terbalas juga sakitnya. "Paper,scissors,stone." Yui membuat batu Ryosuke membuat kertas. 

"Sorry...sorry...sorry...sorry.." ujar Ryosuke mengikut lagu 'Sorry Sorry' nyanyian Super Junior. "Cepat lah!" Yui mula mnyesal memulakan permainan ini. Dia memejamkan mata menanti Ryosuke menjentik dahinya. Kemudian Ryosuke menyela rambut di dahi Yui dan menatap wajahnya. Perlahan-lahan dia mendekatkan mukanya dan mengucup bibir gadis itu. Yui terkejut, lantas menolak tubuh Ryosuke."So-sorry aku tak dapat kawal diri aku..." Ryosuke meminta maaf. "A..aku balik dulu!" Lantas Yui beredar meninggalkan Ryosuke yang masih lagi diselubungi rasa bersalah. Keesokan harinyaYui tidak dapat mengikuti Ryosuke untuk menghadiri persembahan. Ryosuke mula risau. Selepas persembahan tersebut berakhir, Ryosuke terus ke rumah Yui.



bersambung,.........................................................

Sunday, January 30, 2011

No Other (ep3)

"Pagi!" ucap Yui kepada Ryosuke semasa dia melangkah masuk ke ruang tamu.Ryosuke melihat pelbagai jenis makanan di meja makan. "Kau masak semua ni ke?" tanya Ryosuke seakan-akan tidak percaya. "Yup, macam mane? Sedap tak bau?" soal Yui pula. Kemudian Yui menarik tangan Ryosuke dan mendudukkan Ryosuke di meja makan lantas meletakkan sarapan pagi di pinggan lelaki itu. Ryosuke merasa sedikit masakan Yui tidak sabar. Kemudian Ryosuke menunjukkan sign 'OK' kepada Yui dan mengusap dahi gadis itu. Yui tersenyum riang.

Hari ini, Ryosuke perlu membuat persembahan di sebuah acara TV. Seperti biasa, Yui perlu membawa barang2 keperluan Ryosukeke bilik persalinan. Semasa di bilik persalinan, mereka tidak bercakap antara satu sama lain. Ryosuke masih berdebar-debar manakala Yui pula sibuk mengemas barang milik Ryosuke.

"Ryosuke, sila bersedia!" ujar salah seorang krew di situ, lantas meninggalkan mereka berdua. Ryosuke hanya mengangguk, dia semakin cemas. Yui yang berada di situ menyedari eksperisi muka Ryosuke. Yui mendekati Ryosuke. "Kau ok ke?" tanya Yui. Ryosuke memandang tepat ke matanya. Yui menggenggam tangan Ryosuke, sejuk. "Kau nervous ya?" tanya Yui lagi. "Aku tertinggal rantai aku...rantai tu pemberian bapa aku sebelum dia pergi. Setiap kali konsert, aku mesti bawa sebagai azimat. Tapi kali ini, aku punya rantai tertinggal!" terang Ryosuke. Lantas Yui menarik Ryosuke dan memeluknya. Ryosuke terkejut dengan tindakan Yui. "Aku yakin kau boleh buat, sebab selama ni kau bukannya bergantung kepada rantai tu, tetapi kepada minat dan peminat kau! Kau seronok bila di pentas disebabkan rasa minat kau terhadap muzik dan peminat kau selama ni menyokong kau, tapi bukannya rantai itu..." Yui meleraikan pelukan, dia memandang tepat ke mata Ryosuke. "Trust me... you can do it! Gambatte!" Yui memberi kata semangat. Ryosuke terasa hatinya berdebar-debar semasa di pelukan Yui. Dia mula bersemangat mendengar kata Yui. Hari ini lagunya mendapat tempat pertama di J.Chart.


bersambung......................

Saturday, January 29, 2011

No Other (ep2)

"Kau tolong aku carikan remote control..." pinta Ryosuke sambil mencari-cari dibawah kerusi. "What?! Sebab tu je ...kau call aku pagi2 bute ni sebab suruh cari remote control je?!" bebel Yui langsung tidak diendahkan Ryosuke. "Ala.. Kau ni! Cari jelah...banyak pulak mulutnya!" ujar Ryosuke. "Kau bayar aku EXTRA sebab ni! Faham?!" tegas Yui. Ryosuke tidak menjawab. Kemudian, Yui turut mencari bersama Ryosuke. "Ni!" ujar Yui apabila terjumpa remote control itu dicelah sofa. Lantas Ryosuke mengambil remote control tu dari tangan Yui. "Hoh.. jumpa jugak, boleh aku tengok TV.." ujar Ryosuke apabila mendapat remotenya kembali. "Langsung tak ucap terima kasih terus tengok TV!" bebel Yui sendirian. "Dah! Aku nak balik!" pinta Yui. Baru sahaja dia mencapai kuncinya. Tiba2 Ryosuke bersuara.

Buatkan air oren...sekarang!" arah Ryosuke. Yui bengang dgn sikap Ryosuke lantas menghempas kuncinya di meja dan berlalu di dapur, "Kenapa aku boleh suka dengan lelaki macam ni?" bebel Yui. Tiba dia terasa air matanya mengalir ke pipinya. Oleh kerana terlalu penat, dia tidak dapat menahan emosinya sendiri. Apabila dia sudah menyiapkan air untuk Ryosuke, dia mengesat air matanya dan menghantar air itu kepada Ryosuke. "Yui-chan...." baru sahaja Ryosuke bersuara, Yui mencelah. "Apa?! Tak cukup lagi ke kau nak buli aku?! Hah!! Seronok?!"  tengking Yui kali ini dia benar2 marah, air matanya mengalir laju. "Aku cuma nak tanya...kalau kau sudi temankan aku malam ni? Sebab kalau kau balik seorang bahaya..." suara Ryosuke seakan memujuk. Yui terdiam.

Malam itu, Yui terpaksa akur dengan permintaan Ryosuke dan menemaninya menonton filem. Disebabkan terlalu penat, Yui tertidur di atas bahu Ryosuke. Kemudian, Ryosuke mengangkat Yui dan membawanya ke bilik tetamu. Semasa Ryosuke menyelimutkan Yui, dia menatap wajah gadis yang disayanginya itu dengan rasa sayang. Perlahan2 dia mendekati mukanya dan mengucup dahi gadis itu berhati2 agar tidak mengejutkannya...


bersambung ~ (sori x dpt nk letak gmba~)

Tuesday, January 25, 2011

Beautiful blog award dari tasha ! nyahhhh !

award from alia to tira....hehehe..:)

Saturday, January 22, 2011

No Other (ep1)

"Arghhh! Oni-chan,Oni-chan, Daisuki!!" jeritan peminat-peminat Ryosuke benar-benar membuatkan suasana diluar menjadi riuh rendah. Yui sudah biasa dengan keadaan seperti itu semenjak dia menjadi pembantu peribadi Ryosuke 3 bulan lepas. Walaupun dari luaran dia kelihatan sangat kacak, berkarisma, berkebolehan, serta digilai ramai.



 Tetapi sebenarnya, dia seorang yang tidak bertimbang rasa terhadap pembantu peribadinya.

Pagi itu, Yui dikejutkan dengan panggilan Ryosuke. "Yui-chan!!! Membuta lagi ke?! Datang sini cepat!" arah Ryosuke. 'Yui-chan' itu panggilan yang diberikan Ryosuke kepadanya. "Alaa.....baru pkul 2.30 pagi...... Kau nak ape?! Aq penat la, da la tido pukul 1.30 pagi...Penat laa..." rungut Yui.



 Dia masih tak dapat bangun dari katilnya. Matanya juga masih terpejam. "Ahh! Aq tak kire, sape suruh kau tido pukul 1.30?!" marah Ryosuke. "Sape suruh?! Hey, dah kau suruh aq teman kau pergi variety show sampai pukul 1.00 pagi!" Yui mula bengang. "Kite balik pukul 1.00 pagi, bukan pukul 1.30 pagi! Dah! Tak payah banyak cakap... kau datang sekarang. cepat!" marah Ryosuke lantas mematikan talian. Yui terasa marah dengan sikap Ryosuke itu. Tapi dia tak pernah menyesal terhadap keputusannya itu kerana dia mula sedar yang dia sudah mula mencintai lelaki itu. "Kau nak ape?" tanya Yui semasa tiba dipintu rumah Ryosuke. Wajahnya kelihatan lesu, lantas Rosuke menarik tangan Yui ke dalam rumah.

Kamus JEPON ! \^O^/

Oni-chan--> Abang ~
Daisuki --> I love you <3 ^^

bersambung.......................................

Friday, January 21, 2011

My HeArT~ (last episod) ni la yg pling sdih skali T_T

Sudah sebulan Yuki tidak menerima sebarang berita dari Kaito. Kini, tiba masanya, Yuki keluar dari hospital dan memulakan hidup baru dengan jantung yang baru diterimanya. " Yuki, kenapa awak muram saja ni?" tanya Misaki. " Saya mahu berjumpa dengan Kaito." kata Yuki tunduknya sayu. "Mari, saya bawa awak berjumpa dengan Kaito." kata Misaki. "Ha?? Kaito dah balik ke?" kata Yuki dengan senyuman.



 Yuki dibawa ke dewan memperingati orang-orang yang telah meninggal dunia. Yuki menarik tangan Misaki " Misaki...kenapa awak bawa saya ke sini. Saya mahu berjumpa dengan Kaito..." tanya Yuki. "Awak nak berjumpa dengan Kaito kan? Itu Kaito.." Misaki menunjukkan ke arah kanan Yuki.



 Terdapat gambar Kaito yang digantung dengan reben hitam dan tertulis 'Tachibana Kaito', meninggal dunia akibat sakit, bertarikh sebulan yang lalu. Yuki berjalan perlahan ke arah gambar tersebut seolah-olah dirinya dipukau orang. Air matanya mengalir di pipi. " Kaito...." , dia kemudian berlari ke arah Misaki dan terus meraung sambil memukul Misaki, "Kenapa? Kenapa Kaito? Misaki...!!!! Jawab persoalan saya!!" suara tangisan Yuki bergema di seluruh dewan. "Maaf, kerana merahsiakan perkara ini." kata Misaki perlahan. Dirinya turut mengalir air mata kerana berasa bersalah terhadap Yuki. Misaki menyerahkan sampul surat kepada Yuki. "Ambil ini, Kaito mahu saya beri pada awak." kata Misaki membiarkan Yuki sendirian.





Surat itu dibuka Yuki........."Yuki....kekasihku, maafkan saya kerana menghilangkan kepercayaan awak terhadap saya. Saya sebenarnya telah menghidap penyakit kanser setelah sekian lamanya. Peratus untuk saya hidup adalah sedikit. Saya cuba untuk lakukan yang terbaik bila berhadapan dengan awak. Tapi semakin lama berada di samping awak, saya merasakan masa semakin cepat berlalu. Saya telah hidup dengan suluhan cinta awak selama ini. Malangnya, saya bukan untuk awak. Awak lebih layak bersama Misaki. Dia boleh berikan sebahagiaan kepada awak. Apa yang ada pada saya, tidak sama dengan Misaki. Percayalah, dia selayaknya untuk awak. Awak mesti tunaikan janji awak. Jantung itu merupakan satu suluhan cinta saya, yang saya simpan dalamnya semua kisah kita. Saya telah berjumpa dengan Misaki untuk mengenal pasti penyakit awak. Saya terbaca laporan kesihatan awak masa lalu. Saya nekad untuk menyerahkan jantung ini pada awak. Saya taknak cinta ini mati begitu saja. Apa yang saya mahu, Tomoya Yuki dicintai dan terus dicintai. Terima kasih kerana sudi menerima insan seperti saya ini untuk dijadikan putera dihati awak. Maafkan saya, Yuki. Awak mesti pegang pada janji awak percaya bahawa cinta saya sentiasa berada disisi awak. Sayonara....(Selamat tinggal...)  -Tachibana Kaito-  ...."Kaito...!!!!!!!" jeritan Tomoya Yuki diikuti air matanya bergema seluruh dewan sekali lagi. Dia merasakan degupan jantung barunya, seolah-olah Kaito berada di sampingnya....

Tamat........T_T

(-.-"  maaflah sbb dlm cite ni xde muke Misaki dgn Senpai Kiromiya... ssh nk cari gmba2 diorng)

My HeArT~ (ep 4)

Keesokan harinya, Kaito berjumpa dengan Yuki. "Kaito! Ada apa awak mahu berjumpa dengan saya?" tanya Yuki. Tanpa dijawab persoalan itu, Kaito terus memeluk Yuki,



 "Kaito...?" sebut Yuki. "Yuki, awak mesti simpan janji awak." kata Kaito dan kemudian meregangkan ikatan pelukan mereka. Sambil memandang wajah Yuki, "Esok saya ingin pulang ke Hokkaido, awak mesti jaga diri awak." kata Kaito. "Baiklah, awak juga." balas Yuki. "Sayonara!" kata Kaito. Lambaian Kaito itu merupakan yang terakhir dilihat oleh Yuki walaupun sebenarnya, dia masih keliru dengan sikap Kaito dan tidak tahu bahawa pertemuannya bersama Kaito pada petang itu adalah yang terakhir buat selama-lamanya.

Seminggu telah berlalu, tanpa perkhabaran Kaito. Yuki telah memegang surat pemberitahuan pemindahan jantung yang bakal dilaluinya. " Yuki..." panggil Misaki. "Kenapa awak muram saja? Awak takut ke?" tanya Misaki. "Ahh, takdeklah. Saya cuma kehairanan, Kenapa Kaito tidak jawab panggilan saya," tanya Yuki. Kata-kata Yuki telah menimbulkan keluhan dari Misaki. Sambil memegang kedua bahu Yuki dan memandangnya, "Yuki, kalau awak nak beri kebahagian awak kepada Kaito, awak kena bersiap sedia segala cabaran. Lagipun, awak sendiri tidak beritahu Kaito tentang penyakit awak kan?" tanya Misaki. Yuki tunduk bersalah. "Jangan tunjuk muka awak dalam keadaan begini kepadanya, awak kan sudah berlakon dari awal dihadapan Kaito? Dia tak kan tahu punya. Awak mesti berjaya dalam pembedahan kali ini. Percayalah!" kata Misaki memberi sokongan.


bersambung...........

Thursday, January 20, 2011

My HeArT~ (ep 3)

Melihat Yuki semakin jauh berlalu pergi, Kaito tibe2 terpandang fail Yuki di sbelahnya. Fail itu amat cantik dilihat, membuatkan Kaito ingin tahu isi kandungannye. Apabile dibuka fail itu, Kaito terbace sepucuk surat yg tertulis dari pihak hospital. "Laporan kesihatan?" kata Kaito kehairanan. "Kaito..." panggil Yuki dari jauh. "Nah, ini ubatnya. Biar sy tlong  sabu ubat pada luka awk," kata Yuki. Ketika ubat itu menyentuh dimuka, Kaito cepat2 memegang tangan Yuki. "Kenapa?" tanya Yuki. "Yuki, awk mesti janji pada sy, x kira apa yg berlaku satu hari nanti, awk mesti percaya sy. Percaya yg cinta sy akn sentiase berada dihati awk."kata Kaito.


 "Kaito.. sy ini kn kekasih awk? Sy akn simpan jnji ni." kata Yuki. Malam itu, Kaito tidak dpt melelapkan matanya memikirkan hal petang td. "Yuki...kenapa awk mesti sembunyikan hal sebenar?" monolog Kaito sendirian. Kaito mencapai telefon bimbitnya dan mendail nombor Misaki.


"Moshi2 ?," kata Misaki. " Misaki....sy nk berjumpe dgn awk esok di taman sekolah, hnye awk seorang saje." kata Kaito. Setelah telefon itu diletak, Misaki tertanye kehairanan tentang perjumpaanya bersama Kaito. 'Kenapa Kaito ingin sangat berjumpa dgn aku ni?' bisik Misaki. Petang itu, Kaito telah berjumpa dgn Misaki. Sepulang Misaki ke rumahnya,Misaki terus ke biliknya. Dia memegang surat dan terus menimbas kembali,"Awk mesti jage Yuki, klau awk nk dia sentiase bahagia di samping awk," kata2 Kaito petang td itu menerjah di fikirannya. " Kaito..." keluh Misaki.

bersambung...................................

My HeArT~ (ep 2)

Di bilik khas skolah, kelihatan Misaki dan Senpai Kiromiya duduk berbincang, " Senpai..siape suruh Senpai blasah mamat tu...ha?" , tnye Misaki kehairanan. "Laa, yg awk tu duduk melihat saje, xkn kot awk nk biarkan si Kaito tu rmpas Yuki dri awk?",tnye Senpai dgn nada yg mengejek. "Bkn ape, sy xnk org laen ckp golongan atasan 'tunjuk belang' pada golongan bawahan. Lagipun, Yuki-chan sendiri x suke bergaul dgn golongan atasan." kata Misaki dgn nada yg perlahan. "Habes?! Ko nk biarkan saje lah budak bawahan tu ambek kekasih ko ? Macam tu?!" tnye Senpai lagi.. " Bukan...,Senpai xkn faham pnye.." kate Misaki smbil berpaling ke arah Senpai. "Yuki... ade.... sdikit mase lagi....." lafaznye semakin perlahan, dan akhirnye Misaki tunduk dgn wajah yg sayu. "Ape?! Sdikit mase lagi ?! Ko ckp ape ni, Misaki ?!" tnye Senpai kehairanan.


Smentare itu, di taman sekolah, "Kaito..." panggilan Yuki dgn manjenye. Kaito berpaling ke arah kekasihnye dan kemudian tunduk menyembunyikan lukanya di muka akibat dibelasah oleh Senpai. "Eh... knape awk diam saje ni? Paling la wajah awk pada sy.." kata Yuki mencube mngangkat wajah Kaito. "Eh, ape yg terjadi pada awk ni? Siapa yg buat awk lebam mcm ni? Awk kne buli ya?"



kate Yuki x berhenti. "Xdelah..mane ade, sy jatuh td." kata Kaito cube sembunyikan hal yg sebenar."Kaito, klau awk ade masalah, jgn diam saje. Beritahu sy jike ade masalah. Slagi sy boleh bantu awk, sy akn cube bantu awk. Kaito, awk xkn pendam rase kn?" kata Yuki sambil memandang ke arah Kaito. Pada saat itu, Kaito merasakn dirinya betul2 tidak layak utknya. Kata-katanya sbentar td sudah membuatkan hatinya rase bersalah. "Kaito, sy tanye awk ni? Jawablah knpe awk diam dri td saje." kata Yuki menyedarkan lamunan Kaito. "Ah, maafkan sy. Yuki, boleh awk bantu sy kejap?" tanye Kaito. "Apa?" balas Yuki. "Tolong sy dptkn ubat dri bilik rawatan." kate Kaito. "Baiklah, awk tunggu sy" Yuki berkata dan berlalu pergi.



bersambung..........................

Wednesday, January 19, 2011

My HeArT~ (ep 1)

"Kedebush!" tumbukan itu sudah cukup utk mmbuat smue pelajar terpegun melihat keadaan itu. "Skali lagi kau kacau Yuki, nahas kau!" kata Senpai Kiromiya. "Jom, geng blah!" die berlalu pergi. "Ah...sakitnye.." keluh Tachibana Kaito dalam hati. 'Inilah balasannye bile bercinte ngn org atasan...ha...sabar jelah Kaito...' sekali lagi die berbisik. Kaito, seorang pelajar bawahan di sebuah sekolah swasta. Tumbukan itu merupakan amaran pertama dan juga terakhir. Dua bulan lepas, die telah melamar seorang gadis kelas atasan yg bernama, Tomoya Yuki yang baru bertukar ke skolahnya. Yuki, apabila disebut namanya terbayang dimindanya seorang gadis berada yang dikatakan suatu hari nanti akan dijodoh kan dgn Yumehito Misaki yang merupakan bakal pewaris syarikat terkemuke di Tokyo. Bagaimanapunn, gadis tersebut telah menerima cintanya. Ini menyebabkan kemarahan kpd Senpai Kiromiya yg merupakan senior rpat Misaki.


(wktu pertame kali brjmpe)





bersambung...............

Kawaii NICHKHUN !!


Perasan die comel bile tgk video 2pm - i'll be back ! Dlm tu mmg nmpk biase2 je ~ then, bile da tgk pic2 die kat dlm google images, da terpikat ngn kecomelan die <3_<3 kyaahhh, mmg x than tgk muke die !!!!!! > <


"I'm your boy, you my girl !" xD

Monday, January 17, 2011

Da berbaek smule... ^^


    cayunk die sngt2 ! >w<

   

Kenapa.......



Kenape......kenape stiap percintaan, msti wujudnye pergaduhan ? TIRA slalu trtanye2 dgn soalan tu... die da slah fham... TIRA cme on9 SDO jap je mse tu....nk tgk same ade die on9 ke x.....tp x...... trpakse la maen ngn org yg ajk maen tu.....nk wat camne ? Dah time limit TIRA ade lagi mse tu (kat cc) TIRA maen je la ngn org tu...... tp npe my hubby marah sngt.....T_T die x caye kat TIRA ke yg TIRA hanye die sorng je.....TIRA hnye cinte die sorng je....... Knape.......Knape TIRA bole caye kat die, tp die x bole ? TIRA menanges nanges smlm... tringt kn bnde yg die ckp........" awk nk pegi maen ngn laki laen, pegi la... sy tau awk pro, awk bosan maen ngn sy yg noob ni...=(" tu la die ckp.......tp smue ni slh fham........die kate TIRA saketkn ati die........tp punce die sakit ati, sbb die x caye kat TIRA yg TIRA hanye suke die sorng...... Cinte ini begitu mnyakit kn................</3


Sunday, January 16, 2011

Tedybear ku ilang.... T_T

Wuu... mse nk tido smlm , TIRA tercari-cari , stu tedybear yg TIRA akn pelok die bile TIRA nk tido ... penat cari smlm ... T_T then, tnye lah adik CEK MAH, "Mne tedybear pink TIRA,CEK MAH? (T_T) " CEK MAH pon ckp... " Kat dlm bilik IJAN kot ? " huwaaaa.... ni msti bdk2 kecik ni maen, pastu letak merate ... T_T Pegi bilik IJAN , die da kunci pintu da pon(biasenye die knci pintu bile nk tido) .. T_T ketuk pintu pon, nmpk sngt da die da tido nyenyak.. da cube bkk ngn kunci, tp xdpt... kunci bilik die ade kat dlm bilik die plak... T_T then, trpakse x dpt tido ngn my tedybear...hukhukhuk.... sdihnye....xbiase plak nk tido smlm..... T_T wuu...

Saturday, January 15, 2011

Love Super Dancer Online ! FOREVER !



Ni la die... Super Dancer Online X-treme ! Game yg TIRA pling suke skali !!! >w< Start maen game ni sejak ting 1 , abg TIRA yg 'request'kn kat TIRA mse tu, then TIRA pon try maen laa... mule tu maen, mmg noob(xreti) gile lar... hehek.. tp skunk , ade org kate la, yg TIRA skunk da proo ... herm, tp TIRA rase TIRA x proo, sbb da lme x maen ( pegi madrasah ari tu =.= )... then , mse TIRA ting 1, bln puase la x silap TIRA knal ngn die...mle2 die yg tegur dlu~ then abg TIRA mengacau plak ,kate "wei jgn kaco awek aq !" hahaha... ~.~ naseb abek lah smpai skunk hbungan TIRA ngn die baek2 lagi.. ^^ harap2 xde halangn yg lbih berat kne tempuhi lpas ni... cayunk die forever !

Friday, January 14, 2011

I'll be back - 2PM !

[Junsu]
I'll be back
Neon dashi nareul chajeul geoya
Geuttae dashi naega ol geoya
Geu nugudo neoreul naboda sarang hal sun eopgie

[Wooyoung]
Gabjagi ireom eotteokhae nan eotteokke
Haran malya nega dodaeche
Eottehke irae nan nega nal
Yeongweonhi saranghalgeoran mal mideotdan malya

[Chansung]
Yaksokhaetjanha yeongweonhi byeonhaji maljago
Urineun bunmyeong maejeojin jjagirago
Bunmyeonghi matdago
Nega geureohke yaegihaetjanha

[Junsu]
I'll be back
Neon dashi nareul chajeul geoya
Geuttae dashi naega ol geoya
Geu nugudo neoreul naboda sarang hal sun eopgie

[Junho]
You'll be back
Neoneun dashi dora ol geoya
Geuraeseo neol bonaeneun geoya
Naneun ara nega na eopshin motsandan geoseul
I'll be back

[Wooyoung]
(Neon nan urin) Heeojil su ga eopseo
[Wooyoung]
(Nega) Chakgageul hana bwa
Igeon nuguna
Hanbeonjjeum gyeokkneun gobiil ppuniya jeongshincharyeo

[Chansung]
Dashi saenggakhae (saenggakhae) amuri
Mareul hae jweobwado imi neon
Mareul deudji anha meariro doraojanha (~ojanha)

[Junsu]
I'll be back (be back)
Neon dashi nareul chajeul geoya (neon nareul chajeul geoya)
Geuttae dashi naega ol geoya (nan ara)
Geu nugudo neoreul naboda sarang hal sun eopgie

[Junho]
You'll be back (you)
Neoneun dashi dora ol geoya (dashi naegero)
Geuraeseo (dora ol geoya) neol bonaeneun geoya (nan ara)
Naneun ara nega na eopshin motsandan geoseul

[Taecyeon]
Listen baby girl
Geurae doraseojulke
Meotjige namjadabge nohajulke
Geurigo neol gwichanke
Haji anhke mareobshi jeo dwieeseo
Jugeun deushi seoseo
Barabolke neoneun moreuge geunyang meolli seo
Aju manhi tteoreojyeoseo naeui jonjaereul
Nega wanjeonhi ijeobeorige Uh~

[Nichkhun]
But you better know that I'm not giving you away
Will I ever stop waiting no way
It'll be the same in my world
I'm your boy You're my Girl
Jamkkan geudael bonaejiman
Nan nega dashi doraol georan
Geol ara geureoni geokjeong mara nega sseureojil ttae
I'll be back (I'll be back, I'll be back)

[Junsu]
I'll be back (I'll be back)
Neon dashi nareul chajeul (you know) geoya
(Neon dora ol geoya)
Geuttae dashi naega ol geoya (naega ol geoya)
Geu nugudo neoreul (no) naboda sarang hal sun eopgie
(Nobody, love you like me)

[Junho]
You'll be back (you'll be back)
Neoneun dashi dora ol geoya
Geuraeseo neol bonaeneun geoya
(I know) Naneun ara nega
(You know) Na eopshin motsandan geoseul
(Neon dora ol geoya) I'll be back


More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/0-9/2pm/#share

Waaa.. suda cantik maa..

Thanks tuk Tasha, my friends! Cuz da tlong bnyk edit my blog ni ! uhuhuhuk~ ^^ Sy da tuka sikit2 blog ni..... n akhir skali jadi cam ni..... OK la kan ??  Flash game pon sy dpt dri mne tah ? Tapi nmpk best kn ? Sape2 ... nnti tlong la jage "Kawaii-chan" sy tu ye ? Jgn ape2 kn die !! > < Lyan die baek2 !

Friday, January 7, 2011

Da lme x bkk blog ni~ -.-

Sejak pegi madrasah, ari tu lagi.. trus x bkk blog ni.. bknnye ape, tp sy malas nk bkk , then tulis pe yg private kat sni ? Lebih kurang mcm diary la kn ? Bagi sy wat pe tulis2 pasal yg private kat blog ni? Lmbt laun nnti ade jgk org laen bace~ haizzz... Ntah da , xtau da nk ckp pe~ Klau bole nnti la sy cerita kn skit2 ape yg trjdi ari ni...bla bla bla bla...dn akn postkn sdikit tips kesihatan , or sdikit ceramah? hahaa...